Usa

Amerikanskt Sortiment

Det amerikanska köttet är i en klass för sig om ni frågar mig, jag skulle vilja påstå utifrån egen bedömning att man har bra många gånger mera köttsmak i dessa.

Köttet som vi säljer här är rena rasdjur i form av Black Angus, det är stora ståtliga djur, vilken ni kan få en hint om av bilden nedanför.

 

Entrecôte

Är en fantastisk köttig och saftig detalj att slänga på grillen tack vare det insprängda fettet.

 

Ryggbiff

Från Black Angus rasen som är lite fetare så funkar det kanon att grilla som att steka denna

underbara saftiga detalj.

 

Filé

Filé är filé men just den amerikanska har en härlig marmorering som gör att just denna filé

sticker ut ur mängden med sin saftighet och otroliga smak.

 

Högrev

Denna är otroligt fint marmoerarad så man kan nästan ta den för en fin och gigantisk entreôte

men detta är först och främst ett kokkött men funkar fint att mala ner till färs och göra otroliga

hamburgare på.

 

Innanlår

Är ett otroligt mört och fint kött att mala om man vill ha en ren färs och det är en otroligt bra bit

att skära upp och steka som biff även om man ser det som en lövbit som ska va tunn.

 

Fransyska

Kanon att göra söndagstek på riktigt smakrik

 

Flankstek

En riktigt mör bit om den tillagas på rätt sätt, funkar både att grilla, steka i panna eller att avsluta den i ugn.

 

Flap meat

Påminner en massa om Flanksteken både till utseende och fibermässigt, Flappen är något tjockare och mer

marmorerad och detta gör att den passar bäst på grill alt ugnstekning.

 

Njurtapp/Hangersteak

Sitter i samma område som flank och flap vilket ger den en riktigt djup smak, vissa tycker att det påminner

om inälvssmak ( lite järning) Denna är fantastisk att grilla och köra hel i ugn.

 

Tender strip

Är en detalj som ser ut som en liten filé som sitter fram vid bogen på djuret, den är riktig mör och smakrik.

 

Tri tip

Svansen på ytterlåret som man skär loss, ser ut som en fett täckt triangel, marmorerad som en entercôte

vilken gör den otroligt saftig och mör till grill och ugn

 

Pichana

Locket på rostbiffen, denna detalj har en härlig kappa med fett som smälter och går in i köttet, riktigt

mör och smakrik detalj.

 

 

 

Har ytterligare detaljer från usa men dessa är storsäljarna som funkar året runt.

Det är bara och fråga om det skulle va något så återkommer jag så fort jag kan.

Här har vi en Entrecôte från usa, det är ett härligt fettöga inuti denna otroligt köttiga detalj.

Briggens chark & delikatesser Ab

Nordgemsgatan 28

413 06 Göteborg

 

Tele: 031-426630

Mobil: 073-6599109